kabelbaan

Een tochtje met de kabelbaan in Laveno (± 15 minuten van Brezzo) levert een schitterend uitzicht over het Lago Maggiore op. Volg de borden in Laveno (nog voor de haven) met FUNIVIA. I.p.v. een retour is een enkele reis ook mogelijk en loopt men in ± 2,5 uur heen of terug. Het is dan wel van belang goede (wandel) schoenen aan te hebben. Boven op de berg is een restaurant met groot terras waar men wat kan drinken en/of eten.  

Boottocht

Op het meer zijn diverse mooie tochten per boot te maken. Informatie over de mogelijkheden vindt men bij de haven in b.v. Porto Valtravaglia (Imbarcadero) of bij de plaatselijke VVV (Pro loco). Er zijn diverse opstapplaatsen en bovendien kan men kiezen voor een snelle overtocht of een meer toeristische (dag) tocht waarbij men alle dorpjes langs het meer aandoet en gebruik kan maken van het restaurant aan boord.

Wandelen

In de directe omgeving van het huis zijn diverse wandelroutes beschikbaar (o.a. Via Verde Varesina 7).

 

De markt in Luino (woensdag) is zeer de moeite waard en met de bus (halte onderaan de weg bij de wasplaats) makkelijk te bereiken. Dit voorkomt het vaak langdurig naar een parkeerplaats moeten zoeken.

 

 

 

In het hoger gelegen Bedero Valtravaglia ligt de fameuze XIIe eeuwse kerk Canonica, waar 's zomers prachtige klassieke concerten te beluisteren zijn. In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor (culturele) uitstapjes, boottochtjes etc.  

Watersport 

  •  surfen

Op diverse plaatsen langs het Lago Maggiore kan men surfen. Vanuit Luino richting Zenna treft men bij Pino twee surfcentra aan, waar door de gunstige ligging meestal voldoende wind is. Aan de overkant bij Cannobio is eveneens een uitstekende surfplek.

•  waterskiën/ zeilen

In o.a. Luino zijn speed- en zeilboten te huur.

•  zwemmen

Langs het gehele meer treft men stranden aan. In Porto Valtravaglia (± 5 minuten van Brezzo) zijn meerdere stranden. Het gemeentestrandje met kiezels en zand (zie foto boven) is eveneens zeer geschikt voor kleine kinderen aangezien het plaatselijk zeer geleidelijk afloopt. Het parkeren is gratis.